Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!!


ΣΤΟ 19ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΜΠΑΝΓΚΟΚ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

ΦΡΟΥΤΑ Κ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
ΟΤΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ Κ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ Κ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΨΗ. ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ Κ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΣΟ Κ ΣΤΟΝ ΕΓΚΑΙΦΑΛΟ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΦΑΙΝΟΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. Π.Χ, ΦΡΟΥΤΑ Κ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Κ ΤΑ ΜΟΥΡΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΕΣ Κ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ, ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ Κ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ Κ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Κ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.J. MILNER ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΤΟΝΙΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5-7 ΜΕΡΙΔΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ Κ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, EΠΙΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ Η ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΟΡΕΣΜΕΝΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ (ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΩΔΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΡΥΖΙ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Κ.ΛΠ.) Κ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D (ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ, ΑΒΓΑ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ, ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ, Κ.ΛΠ.) ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ DNA Κ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου