Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ!!ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Μακιγιάζ

Η λιπαρότητα της επιδερμίδας αποτελεί μπελά για πολλές γυναίκες, καθώς είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η όψη του δέρματος καθαρή και φρέσκια, και ειδικά όταν η επιδερμίδα εκκρίνει συνέχεια σμήγμα.

Μέτωπο, μύτη και πιγούνι γυαλίζουν, οι πόροι ανοίγουν, το μακιγιάζ λιώνει σαν το χιόνι στον ήλιο και οι ατέλειες έρχονται στην επιφάνεια, καταλήγοντας στο τέλος της μέρας με περισσότερη γυαλάδα και από την ντισκομπάλα.

Είναι γεγονός πως οι λιπαρές επιδερμίδες δεν μακιγιάρονται με τον ίδιο τρόπο που μακιγιάρονται οι υπόλοιπες, και συνήθως ξεχνάμε πως χρειάζονται προϊόντα ειδικά για αυτόν τον τύπο επιδερμίδας και κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να αποφύγουμε να καταστραφεί το μακιγιάζ μας από τις πρώτες κιόλας ώρες της ημέρας.

Παρακάτω, δίνουμε μερικές βασικές συμβουλές για να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα, από την ενυδατική κρέμα μέχρι το μέικ-απ, και με ένα μικρό τελετουργικό τέλος πια η γυαλάδα!

Αρχικά, ξεκινάμε με την περιποίηση ημέρας. Λανθασμένα πιστεύουμε πως η λιπαρή επιδερμίδα δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε «επιθετικά» προϊόντα, που διαβρώνουν την επιδερμίδα μας, με σκοπό να περιορίσουμε τη λιπαρότητα. Και αυτό, όμως, είναι λάθος καθώς ένα ταλαιπωρημένο δέρμα έχει την τάση να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα και έτσι έχουμε ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, η περιποίηση ημέρας είναι ίσως η πιο σημαντική για αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε. Μια σωστή περιποίηση, όχι μόνο προσφέρει στην επιδερμίδα όλα όσα χρειάζεται, αλλά βελτιώνει την όψη της και αποτελεί μία καλύτερη βάση για το μακιγιάζ.

Για να επιλέξετε την κρέμα ημέρας, θα πρέπει να έχετε στο νου σας έναν πολύ σημαντικό κανόνα: δεν θα πρέπει να είναι καθόλου λιπαρή. Συνήθως, στις ενυδατικές κρέμες προστίθενται και έλαια ή άλλες λιπαρές ουσίες, οι οποίες εάν τοποθετηθούν σε λιπαρή επιδερμίδα, δημιουργούν ατέλειες, μαύρα στίγματα και γυαλάδα.

Γι’αυτό, επιλέγουμε προϊόντα που φέρουν τη σήμανση «oil free» και εάν είναι δυνατό, να είναι ειδικά φτιαγμένα για λιπαρές επιδερμίδες. Γενικά. Να προτιμάτε ελαφριές και φρέσκες κρέμες, που είναι σε υγρή μορφή ή σε gel και αποφύγετε τις κρέμες με την πιο πλούσια υφή. Επίσης, προτιμήστε μία αντηλιακή κρέμα εάν είστε πάνω από 30 ετών, με λίγο χρώμα εάν είστε μικρότερη σε ηλικία και σε κάθε περίπτωση να είναι ματ. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα που είναι ειδικά για τις λιπαρές επιδερμίδες και προσφέρουν μία θεραπευτική δράση, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας.

Εκτός από την καθημερινή ενυδάτωση, είναι πολύ σημαντικός επίσης και ο καθαρισμός του προσώπου πρωί και βράδυ. Μην ξεχνάτε ποτέ να αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε ώστε να μην φράσσουν οι πόροι, ενώ φροντίστε να κάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα απολέπιση με ειδικά προϊόντα. Η επιλογή των προϊόντων είναι καθοριστική. Προτιμήστε τα πιο απαλά προϊόντα και αποφύγετε αυτά που διαβρώνουν την επιδερμίδα και που δεν είναι oil free.

Τέλος, ιδανικός για τις λιπαρές επιδερμίδες είναι ο πράσινος άργιλος σε μορφή μάσκας (είτε αποκλειστικά στη ζώνη Τ του προσώπου είτε σε όλη την επιφάνεια) μία με δύο φορές την εβδομάδα. Με τον άργιλο, αποκαθίσταται η υγεία της επιδερμίδας και μειώνεται η έκκριση σμήγματος.

Σε ότι αφορά στο μακιγιάζ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η βάση. Η βάση βοηθάει να απλωθεί καλύτερα και πιο ομοιόμορφα το μέικ-απ και ταυτόχρονα καμουφλάρει τους ανοιχτούς πόρους και τις ατέλειες, ενώ εάν είναι πολύ καλής ποιότητας μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το μέικ-απ. Η βάση εφαρμόζεται μετά την περιποίηση ημέρας και μερικές πινελιές είναι αρκετές για να ετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το μακιγιάζ. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε.

Σε ότι αφορά στο μέικ-απ, έχουμε την τάση να επιλέγουμε προϊόντα που είναι εξαιρετικά καλυπτικά, κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό για τις λιπαρές επιδερμίδες. Από τη στιγμή που ένα μέικ-απ είναι υπερβολικά καλυπτικό, σημαίνει ότι έχει και πολύ παχιά υφή και «πνίγει» το δέρμα, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο έντονη η γυαλάδα.

Προτιμήστε, λοιπόν, ένα πιο ελαφρύ προϊόν: ένα υγρό μέικ-απ ή σε μορφή μους. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα ματ προϊόν ή κάποιο που προσφέρει διάρκεια στο μακιγιάζ σας, αρκεί βέβαια να είναι ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρές επιδερμίδες.

Άλλο σημαντικό προϊόν για το μακιγιάζ σας είναι η πούδρα. Η πούδρα επιτρέπει να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα και να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως αν επιλέξετε ένα μέικ-απ σε μορφή πούδρας, δεν χρειάζεται να βάλετε και πούδρα. Αντίθετα, αν επιλέξετε ένα υγρό και ελαφρύ μέικ-απ και μία ουδέτερη και διάφανη πούδρα, αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσατε να έχετε.

Ένα μικρό μυστικό, εάν θέλετε να σταθεροποιήσετε ακόμα περισσότερο το μακιγιάζ σας είναι να ψεκάζετε το πρόσωπό σας με ένα ενυδατικό σπρέι σταθεροποίησης. Σε γενικές γραμμές, τα προϊόντα αυτά είναι πολύ αποτελεσματικά και αποτρέπουν το μακιγιάζ να αλλοιωθεί.

Τέλος, μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών μικρές χάρτινες λωρίδες, οι οποίες περιέχουν πούδρα και αφαιρούν τη γυαλάδα από το πρόσωπο, δεν αλλοιώνουν το μακιγιάζ και απορροφούν το πλεόνασμα σμήγματος, επιτρέποντάς σας να δείχνετε άψογες κάθε στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου